Верстатник деревообробних верстатів

Хочеш працювати на сучасних деревообробних верстатах з числовим програмним керуванням та модерних автоматизованих лініях? Тоді запрошуємо до нас на навчання!

Illustration
  • Верстатник деревооброб-них верстатів у деревообробних цехах підприємств виконує роботи щодо виготовлення столярних деталей, вузлів, виробів, меблів різної складності відповідно до креслень та ескізів. Верстатник обробляє деревину і виготовляє деталі і заготовки з дерева різноманітного призначення на різних верстатах (пильних, стругальних, фрезерних, шипорізальних, довбальних, стружкових, свердлильних, токарних), налагоджує і переналагоджує їх для вико-нання необхідної операції.

  • Робітник даної професії повинен мати хорошу координацію рухів, бути спокійним, зваженим, фізично витривалим, не мати алергії на пил та інші хімічні засоби, які використовуються в деревообробці. Верстатник повинен добре знати верстати, на яких працює, так як найбільш високий ризик полягає в неправильному використанні та недотриманні правил охорони праці при роботі на них.

  • Верстатники працюють у сфері виробництва, будівництва, обслуговування, комунальному та сільському господарстві, приватному секторі. Представники даної професії затребувані при комплексній механізації і автоматизації технологічного процесу деревообробного виробництва, а також при впровадженні обладнання з програмним керуванням.

Кухар

Ти людина творча та любиш частувати інших смачними стравами та вигадувати нові мікси і смаки? Тоді тобі до нас, ми навчимо тебе робити це досконало!

Illustration
  • miscellaneous 61 final

    Кухар - це людина, яка займається приготуванням їжі професійно. Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв та напоїв, борошняних виробів; оформлення страв та їх роздача. Основні операції кухар виконує вручну. Але сьогодні вже більшість трудомістких операцій здійснюють машини, механізми та автомати.

  • miscellaneous 175_expandline

    Кухар повинен мати хороший загальний інтелект, добре розвинені дотик та нюх; координацію рухів рук; високі показники концентрації, переключення, стійкості та об'єму уваги; добре розвинену довготривалу, мовно-логічну, зорову, образну, оперативну пам'ять. В кухарській справі головне - талант, почуття смаку, фантазія. Професія вимагає скрупульозної точності, наявності творчої жилки, щоб придумати оригінальний рецепт або вишукано прикрасити страву. Хороший кухар повинен бути уважним, акуратним, організованим, мати хорошу пам'ять.

  • Професія кухаря - одна з небагатьох, які будуть затребувані завжди, за будь-яких обставин, незважаючи на кризи та інші негаразди. Кухарі потрібні практично скрізь: від закладів громадського харчування (їдальні, кафе, ресторани, готелі) до інших громадських закладів (заклади освіти та інші).Рівень зарплати кухарів залежить від місця роботи. Для гарної кар'єри в даному виді діяльності важливі амбіційність, високий рівень підготовки, наявність творчої жилки, вміння організувати роботу команди, лідерські якості та, безумовно, любов до своєї роботи.