Верстатник деревообробних верстатів
Хочеш працювати на сучасних деревообробних верстатах з числовим програмним керуванням та модерних автоматизованих лініях? Тоді запрошуємо до нас на навчання!
Верстатник деревооброб-них верстатів у деревообробних цехах підприємств виконує роботи щодо виготовлення столярних деталей, вузлів, виробів, меблів різної складності відповідно до креслень та ескізів. Верстатник обробляє деревину і виготовляє деталі і заготовки з дерева різноманітного призначення на різних верстатах (пильних, стругальних, фрезерних, шипорізальних, довбальних, стружкових, свердлильних, токарних), налагоджує і переналагоджує їх для вико-нання необхідної операції.
Робітник даної професії повинен мати хорошу координацію рухів, бути спокійним, зваженим, фізично витривалим, не мати алергії на пил та інші хімічні засоби, які використовуються в деревообробці. Верстатник повинен добре знати верстати, на яких працює, так як найбільш високий ризик полягає в неправильному використанні та недотриманні правил охорони праці при роботі на них.
Верстатники працюють у сфері виробництва, будівництва, обслуговування, комунальному та сільському господарстві, приватному секторі. Представники даної професії затребувані при комплексній механізації і автоматизації технологічного процесу деревообробного виробництва, а також при впровадженні обладнання з програмним керуванням.
Кухар
Ти людина творча та любиш частувати інших смачними стравами та вигадувати нові мікси і смаки? Тоді тобі до нас, ми навчимо тебе робити це досконало!
Кухар - це людина, яка займається приготуванням їжі професійно. Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв та напоїв, борошняних виробів; оформлення страв та їх роздача. Основні операції кухар виконує вручну. Але сьогодні вже більшість трудомістких операцій здійснюють машини, механізми та автомати.
Кухар повинен мати хороший загальний інтелект, добре розвинені дотик та нюх; координацію рухів рук; високі показники концентрації, переключення, стійкості та об'єму уваги; добре розвинену довготривалу, мовно-логічну, зорову, образну, оперативну пам'ять. В кухарській справі головне - талант, почуття смаку, фантазія. Професія вимагає скрупульозної точності, наявності творчої жилки, щоб придумати оригінальний рецепт або вишукано прикрасити страву. Хороший кухар повинен бути уважним, акуратним, організованим, мати хорошу пам'ять.
Професія кухаря - одна з небагатьох, які будуть затребувані завжди, за будь-яких обставин, незважаючи на кризи та інші негаразди. Кухарі потрібні практично скрізь: від закладів громадського харчування (їдальні, кафе, ресторани, готелі) до інших громадських закладів (заклади освіти та інші).Рівень зарплати кухарів залежить від місця роботи. Для гарної кар'єри в даному виді діяльності важливі амбіційність, високий рівень підготовки, наявність творчої жилки, вміння організувати роботу команди, лідерські якості та, безумовно, любов до своєї роботи.